jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl
home Menasseh ben Israel
home Menasseh ben Israel
 

Archief

Tue 11-12-2012
Het Interbellum als Spiegel: Moshe Zimmermann: "Jewish Sports in Central Europe as a Touchstone for the Question of Inclusion and Exclusion (1918-1938)"

 

Net als nu genoot sport tijdens het Interbellum een enorme populariteit. Ondanks het stereotype dat joden weinig fysiek zouden zijn bestond er een bloeiend joods sportleven, met veel joodse sportclubs, en veel joodse sporters. Tijdens de derde lezing van de serie Het Interbellum als Spiegel, zal Moshe Zimmermann een lans breken voor hun geschiedenis in een lezing getiteld:

 Jewish Sports in Central Europe as a Touchstone for the Question of Inclusion and Exclusion

Prof Zimmermann is een veel onderscheiden, Israëlisch historicus die vaak de controverse zoekt. Hij publiceerde onder meer over Duits-joodse geschiedenis in het interbellum en de Tweede Wereldoorlog, de geschiedenis van het Duitse antisemitisme, en over het Israëlisch-Palestijns conflict. Hij is eveneens een groot sportliefhebber, fan van de Duitse voetbalclub Hamburg SV, en commentator bij voetbalwedstrijden op de Israëlische televisie en radio. De lezing zal in het Engels gegeven worden.

Deze lezing maakt deel uit van de serie “Het Interbellum als Spiegel”. Voor meer informatie over de lezingen en reserveringen, klik hier.

 


terug