jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl
home Menasseh ben Israel
home Menasseh ben Israel
 

Archief

Wed 06-02-2013
Het Interbellum als Spiegel: Andras Kovacs: "Difficult Pasts: Historical and Political Debates on the Hungarian Holocaust and the Roads Leading to it"De nieuwe grondwet van de Hongaarse nationalistische regering van president Orbán ontkent expliciet dat Hongarije medeverantwoordelijkheid draagt voor de moord op 600.000 Hongaarse joden tijdens de Holocaust. Deze stellingname is het resultaat van een nationalistische opleving in Hongarije die de terugkeer ziet van veel vooroorlogse nationalistische sentimenten. András Kovács, een groot expert op het gebied van Hongaars antisemitisme, zal spreken over de historische wortels van de visies die tot dergelijke omgang met het eigen verleden hebben geleid.

Prof. András Kovács (1947) is director of Jewish Studies aan de Central European University inBudapest. Hij is historicus en filosoof en socioloog. Tijdens het communisme mocht hij lang zijn beroep niet uitoefenen. Daarna ontwikkelde hij zich onder meer tot gezaghebbend expert op het gebied van antisemitisme in post-communistisch Hongarije. 


Deze lezing maakt deel uit van de serie “Het Interbellum als Spiegel”. Voor meer informatie over de lezingen en reserveringen, klik hier.

 


terug