jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl
home Menasseh ben Israel
home Menasseh ben Israel
 

Archief

Tue 31-03-2015
Symposium Joden en moslims in een veranderende samenleving

Op 31 maart 2015 vindt het symposium Joden en Moslims in een veranderende samenleving plaats

Doel van het symposium is om recent onderzoek naar de relaties tussen joden en moslims te presenteren. Onderzoekers verbonden aan o.a. een aantal recent gestarte NWO onderzoeksprojecten op dit terrein, waaronder ‘Critique of religion and the framing of Jews and Muslims in the Netherlands today’ (prof. dr. Yolande Jansen en prof. dr. Thijl Sunier, UvA-VU), ‘Delicate Relations: Jews and Muslims in Amsterdam and London’ (prof. dr. Gerard Wiegers en dr. Sipco Vellenga, UvA), het recent afgesloten onderzoeksproject ‘De dynamiek van hedendaags antisemitisme in een wereldwijde context’ (prof. dr. Evelien Gans) en dr Bart Wallet (VU), zullen onderzoeksresultaten presenteren.

Het symposium is bedoeld als eerste in een reeks van twee symposia, waarbij de bijeenkomst op 31 maart gewijd is aan een wetenschappelijke inventarisatie en agendavorming. Bij het tweede, dat gepland staat voor eind 2015, zullen maatschappelijke organisaties aan het woord komen.

Het initiatief om de relaties tussen joden en moslims aan de orde te stellen, is afkomstig van rabbijn Lody van de Kamp, verder uitgewerkt door een aantal op het onderzoeksterrein werkzame onderzoekers en ondersteund door het NWO onderzoeksprogramma “Religie in de Moderne samenleving” en het Menasseh ben Israel Instituut Commissie voor de Geschiedenis en Cultuur van de Joden in Nederland.

Het programma van het symposium vindt u hier.

 

Datum: dinsdag 31 maart 2015
Tijd: 8:45 - 18:00 uur
Plaats: Doelenzaal, Universiteitsbibliotheek, Singel 425, Amsterdam
Aanmelding (verplicht): via secr-religiewetenschappen-fgw@uva.nl.
Deelname is gratis

 

 

 

 


terug