jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl
home Menasseh ben Israel
home Menasseh ben Israel
 

Archief

Thu 19-05-2016
Santiago Slabodsky

The Barbarian Strikes Back

In gesprek met de Argentijns-joodse denker Santiago Slabodsky


 

Santiago Slabodsky is Florence & Robert Kaufman Chair in Jewish Studies aan de Hofstra University in New York. Hij schreef het boek Decolonial Judaism. Triumphal failures of barbaric thinking, waarin hij, in navolging van de-koloniale joodse denkers, pleit voor een joodse omarming van het barbarisme en tegen de incorporatie van het jodendom (en Israël) in een voor hem besmette “joods-christelijke beschaving”.

De avond wordt muzikaal omlijst door zanger Juan C. Tajes en gitarist Hernán Ruiz met Argentijnse en Argentijns-Jiddisje tango

Voor meer informatie en kaartverkoop zie: http://denieuweliefde.com/programmas/barbarism-strikes-back.714.html

Deze avond is de eerste van een serie bijeenkomsten over de plaats van joden in een postkoloniaal tijdsgewricht. Deze serie onderzoekt de debatten en botsingen die voortkomen uit het gegeven dat joden gezien kunnen worden als slachtoffer van de Europese hegemonie en kolonialistisch denken, maar ook als integraal onderdeel daarvan. Aan bod komen onder meer de actuele debatten over de rol van joden in het kolonialisme, spanningen en overeenkomsten tussen joden en Afro-Amerikanen, tussen joden en moslims en de relatie tussen Israël en het kolonialisme en de dekolonisatie.

 

 

 

 


terug