jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl
home Menasseh ben Israel
home Menasseh ben Israel
 

Archief

Mon 22-05-2017
Geschiedenis van de Joden in Nederland

Presentatie Geschiedenis van de joden in Nederland

Het Menasseh ben Israel Instituut en Uitgeverij Balans presenteren maandag 22 mei in de Portugese Synagoge (mr. Visserplein 2) in Amsterdam het boek Geschiedenis van de joden in Nederland.

 

Geschiedenis van de joden in Nederland vertelt het fascinerende en aangrijpende verhaal van de joden in Nederland, vanaf hun eerste aanwezigheid in de Middeleeuwen, tot hun huidige positie in de Nederlandse samenleving. Dit standaardwerk staat onder redactie van Hans Blom, David Wertheim, Hetty Berg en Bart Wallet en telt bijdragen van Ben Speet, Daniel Swetschinski, Jonathan Israel, Yosef Kaplan, Irene Zwiep, Bart Wallet, Hans Blom en Joel Cahen.

Professor dr. Ernst Hirsch Ballin krijgt het eerste exemplaar overhandigd en zal daarna zijn reactie geven op het boek.

Voorafgaand aan de presentatievindt een symposium plaats  (vanaf 14:00) naar aanleiding van het boek, eveneens in de Portugese Synagoge. Onder voorzitterschap van professor Emile Schrijver, directeur van het Joods Cultureel Kwartier, gaan de hoogleraren Judith Frishman, Evelien Gans, Karin Hofmeester en Bernard Wasserstein, in op de nieuwe uitgave. De presentatie zelf vindt plaats vanaf 16:00 tot 17:00, daarna is er een afsluitende borrel in het Joods Historisch Museum.

Voor symposium en presentatie heeft u een ticket nodig voor het Joods Cultureel Kwartier. Dat is voor Museumkaarthouders gratis. Aanmelden kunt u via mbii@jck.nl

Geschiedenis van de joden in Nederland is mede tot stand gekomen dankzij steun van de Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland, Stichting Levi Lassen, Stichting ’t Trekpaert, Maatschappij tot Nut der Israëlieten  in Nederland en de Dr. Henriette Boas Stichting.

 

 

 


terug