jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl
home Menasseh ben Israel
home Menasseh ben Israel
 

Archief

Mon 05-11-2018
Hartog Beem Prijs 2019

Ter gelegenheid van het symposium voor de geschiedenis van de joden in Nederland werd in september 1980 de Hartog Beem Prijs ingesteld om Hartog Beem te eren voor zijn verdiensten op het gebied van de geschiedenis van de joden in Nederland.


De prijs wordt dit jaar voor de 15e keer uitgereikt. De prijs zal worden uitgereikt voor een Nederlandse of Belgische masterscriptie (Nederlands of Engelstalig) over joodse geschiedenis en cultuur door een auteur onder de 35 jaar, voltooid na 15 september 2014. De hoogte van de prijs bedraagt €1.500. De winnaar krijgt bovendien de mogelijkheid een bewerking van de scriptie uit te geven in de reeks Menasseh ben Israel Instituut Studies.

De inzendtermijn sluit op 31 januari 2019.

Inzendingen dienen te worden gericht aan het Menasseh ben Israel Instituut, Postbus 16737, 1001 RE Amsterdam, ter attentie van David Wertheim. Inzendingen dienen in viervoud ingezonden te worden in een envelop zonder vermelding van afzender. Informatie over naam, adres en geboortedatum van de inzender dient te worden aangeleverd in een bijgesloten blanco envelop, waarop alleen de titel van de scriptie is vermeld.

Inzendingen zullen namens de Commissie voor de Geschiedenis en de Cultuur van de Joden in Nederland door een jury, bestaande uit prof.dr. J. Frishman (voorzitter), prof.dr. K. Hofmeester en prof. dr. F. van Vree worden beoordeeld.

De prijs zal worden uitgereikt op een nader te bepalen studiedag of symposium dat door het Menasseh ben Israel Instituut wordt georganiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via tel. 020-5310324/5 of e-mail mbii@jck.nl.


terug