jhm.nljhmkindermuseum.nlhollandscheschouwburg.nlportugesesynagoge.nletshaim.nljoodsmonument.nlmenassehbenisrael.nl
home Menasseh ben Israel
home Menasseh ben Israel
 

Archief

Tue 01-03-2011
13e Hartog Beem Prijs - sluiting inzendtermijn

In mei 2011 zal de  Commissie voor de geschiedenis van de joden in Nederland i.s.m. het Menasseh ben Israel Instituut voor sociaal-wetenschappelijke en cultuurhistorische studies (MbII) voor de dertiende maal de Hartog Beem Prijs uitreiken aan een student die de beste recente masterscriptie heeft geschreven over joodse geschiedenis en cultuur. De sluitingstermijn voor inzendingen is 1 maart 2011.

 

Ter gelegenheid van het symposium voor de geschiedenis van de joden in Nederland in september 1980 heeft de Stichting voor de Joodse Studiën de Hartog Beem Prijs ingesteld. Daarmee heeft de stichting de heer H. Beem voor zijn verdiensten op het gebied van de geschiedenis van de joden in Nederland willen eren.

 

In februari 1982 heeft de eerste prijsuitreiking plaatsgevonden. De prijs wordt uitgereikt voor een recente Nederlandse masterscriptie over joodse geschiedenis en cultuur door een auteur onder de 35 jaar, voltooid na 1 mei 2007. De hoogte van de prijs bedraagt €1.250.

 

De Commissie voor de Geschiedenis en de Cultuur van de Joden in Nederland looft de prijs nu voor de dertiende maal uit, dit jaar voor het eerst in samenwerking met het Menasseh ben Israel Instituut. De inzendtermijn sluit op 1 maart 2011.

 

Inzendingen dienen te worden gericht aan het Menasseh ben Israel Instituut, Postbus 16737, 1001 RE Amsterdam, ter attentie van David Wertheim.

 

Inzendingen dienen in viervoud gevat te zijn in een envelop zonder vermelding van afzender. Informatie over naam, adres en geboortedatum van de inzender dient te worden aangeleverd in een bijgesloten blanco envelop, waarop alleen de titel van de scriptie is vermeld.

 

Inzendingen zullen namens de Commissie voor de Geschiedenis en de Cultuur van de Joden in Nederland door een jury, bestaande uit prof.dr. J. Frishman (voorzitter), prof.dr. K. Hofmeester en prof.dr. W.Jac. van Bekkum worden beoordeeld.


terug